14/7/16

International water polo tournament Bor 2016


Στο διεθνές τουρνουά της Σερβίας ΄΄International water polo tournament Bor 2016΄΄ συμμετέχει η Ελληνική Εθνική Ομάδα Ανδρών. Το πρόγραμμα αγώνων και ενημέρωση αποτελεσμάτων
από την ιστοσελίδα της Σερβικής Ομοσπονδίας Υδατοσφαίρισης ΕΔΩ.

Η ανάρτηση από την ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του διεθνούς τουρνουά:
΄΄Μεγάλη, τεράστια, σπουδαίας σημασίας νίκη -έστω και αν είναι σε φιλικό τουρνουά προετοιμασίας- πέτυχε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία, και μάλιστα μέσα στο σπίτι της, στον τελικό του διεθνούς τουρνουά του Μπορ με συνολικό σκορ 15-14 στα πέναλτι (9-9 κανονική διάρκεια, 6-5 πέναλτι). Με αυτό τον τρόπο κατέκτησε την πρώτη θέση και μια τεράστια ανάταση ηθικού λίγο πριν από την αναχώρηση για το Ρίο.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έκαναν κακό ξεκίνημα στο παιχνίδι και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 4-1, όμως με μια εκπληκτική δεύτερη περίοδο κατάφεραν και να προηγηθούν στο σκορ με 5-4.

Στη συνέχεια η Εθνική διεύρυνε τη διαφορά της στα δύο γκολ (5-7, 6-8 και 7-9), για να μειώσουν οι Σέρβοι τρία λεπτά πριν τη λήξη σε 8-9. Στα 47'' πριν από τη λήξη του αγώνα οι Σέρβοι ισοφάρισαν, με τον Στέφαν Μίτροβιτς, στέλνοντας το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί οι Έλληνες διεθνείς στάθηκαν πιο ψύχραιμοι και πήραν τεράστιας σημασίας νίκη κυρίως για την ψυχολογία τους εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων.

ΣΕΡΒΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 14-15 (4-1, 0-4, 2-2, 3-2, ΠΕΝ. 5-6)
ΣΕΡΒΙΑ: Πιέτλοβιτς, Μάντιτς 3, Γκόκιτς, Ραντιέλοβιτς, Τσουκ 2, Πιέτλοβιτς, Νίκιτς, Άλεξιτς 2, Γιάκσιτς, Φιλίποβιτς, Μίτροβιτς 1, Ριστίτσεβιτς, Ράσοβιτς 1.

ΕΛΛΑΔΑ (οι σκόρερ και με τα πέναλτι): Φλέγκας, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης 1, Γεννηδουνιάς 3, Αργυρόπουλος, Ποντικέας , Αφρουδάκης 1, Δελακάς 1, Μουρίκης 4, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Γαλανόπουλος, Σολανάκης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ: ΝβΧ΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου